Στο internet marketing ο όρος Landing page αναφέρεται σε μία σελίδα προορισμού που καταλήγει κάποιος από μία διαφημιστική καμπάνια όπως για παράδειγμα το google adwords. Ένα Landing page συνήθως συνδέεται με συνδέσμους και εικόνες από τα social media προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων σας.

Κύριος στόχος είναι να μετατρέψει τον επισκέπτη σε πελάτη. Αυτό επιτυγχάνεται όταν ο επισκέπτης  κάνει εγγραφή σε κάποια φόρμα. Με άλλα λόγια επιτυγχάνεται εάν ο επισκέπτης πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια που τον προκαλούμε να κάνει. Η επιτυχία της σελίδας αναγνωρίζεται με το πόσους έπεισε να αλληλεπιδράσουν με την σελίδα αυτή. Προκειμένου μια σελίδα να θεωρηθεί ως μια σελίδα προορισμού, πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:

  • Η σελίδα να έχει μια φόρμα για να συλλέξει πληροφορίες.
  • Ο μόνος σκοπός της σελίδας είναι η συλλογή πληροφοριών από τη συγκεκριμένη φόρμα.

Πως να είναι ένα landing page αποτελεσματικό;

Ένα Landing page πρέπει να είναι ξεκάθαρο, περιεκτικό και να εμπνέει εμπιστοσύνη έτσι ώστε οι επισκέπτες να νιώσουν οτί μπορούν να σας παρέχουν οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Επίσης, δεν πρέπει να υπερβάλλετε με τα links διότι αποσπούν την προσοχή του χρήστη. Παρακινήστε τον πελάτη να θέλει να μάθει πώς μπορεί να επωφεληθεί με ένα σωστό call to action. Τέλος, φροντίστε η σελίδα σας να είναι προσβάσιμη και να μπορεί να υποστηριχθεί από κάθε είδους φορητή συσκευή. (responsive design)

Γιατί χρειάζεστε πολλές Landing Pages;

Είναι σημαντικό να έχετε πολλές Landing pages για διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ενώ μια σελίδα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για κάποιου τύπου επισκέπτη, μπορεί να μη λειτουργήσει για κάποιον άλλον. Γι’ αυτό, φτιάξτε πολλές Landing pages και πειραμαστιστείτε μέχρι να βρείτε τη συνταγή της δικής σας επιτυχημένης σελίδας προορισμού.

Η δημιουργία Landing page είναι εξαιρετικά σημαντική. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του χρήστη, εξετάστε την σελίδα σας και σκεφτείτε εάν θα την εμπιστευόσασταν αρκετά ωστέ να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Φτιάξτε μία σελίδα παρουσίασης που να σας αρέσει και να μεταφέρει σωστά το μύνημα που θέλετε να περάσετε χωρίς να σας μπερδεύει.