Το Instagram είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινωνικό δίκτυο για να ανεβάζετε φωτογραφίες ή βίντεο. Παρέχει μία μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αποκαλύψουν τις ιδέες τους με έναν πιο οπτικό και δημιουργικό τρόπο. Το να φτιάξετε έναν λογαριασμό στο Instagram είναι εύκολο, αλλά το να αναπτύξεις το προφίλ σου σε ένα επιτυχημένο επίπεδο χρειάζεται περισσότερο χρόνο και δουλειά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους να φτιάξετε ένα επιτυχημένο προφίλ στο Instagram και να ενισχύσετε την παρουσία σας.

  1. Δημιουργήστε και βελτιστοποιήστε το προφίλ σας: χρησιμοποιήστε ένα username που να είναι εύκολο στην αναζήτηση και να μοιάζει με το όνομα της επιχείρησής σας. Εάν το username που επιλέξατε είναι ήδη πιασμένο, προσπαθήστε να το κρατήσετε στην αρχή έτσι ώστε να σας βρίσκουν με περισσότερη ευκολία. Επίσης, εάν έχετε κάποια ιστοσελίδα, μην διστάσετε να βάλετε το link της στις πληροφορίες του προφίλ σας.
  2. Ακολουθήστε μία συγκεκριμένη αισθητική: η εμφάνιση είναι τα πάντα! Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς, τι ταιριάζει στην επιχείρησή σας και βεβαιωθείτε ότι η ροή σας είναι ελκυστική, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία αφοσιωμένη κοινότητα.
  3. Φωτογραφίες: οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο Instagram είναι το σημαντικότερο εργαλείο για ένα επιτυχημένο προφίλ. Επικεντρωθείτε σε ένα θέμα ανά φορά, βρείτε ενδιαφέρουσες προοπτικές, αποτυπώστε μικρές λεπτομέρειες ή κάντε τους followers σας να γελάσουν. Για ένα νέο προφίλ καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε, να έχετε έναν σταθερό αριθμό post πριν έρθετε σε πρώτη επαφή με τους followers σας, έτσι ώστε να βρουν ενδιαφέρον υλικό μόλις επισκεφθούν το προφίλ σας.
  4. Ενδιαφέρουσες και έξυπνες περιγραφές: ένα πολύ καλό tip είναι εκτός από έξυπνες ή χιουμοριστικές λεζάντες, να απευθύνετε στο κοινό σας μία ερώτηση ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί του.
  5. Χρησιμοποιήστε hashtags: τα hashtags είναι πολύ σημαντικά για το Instagram  καθώς μπορείτε να προσεγγίσετε νέο κοινό με τη χρήση στοχευμένων hashtags. Bεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλες για το περιεχόμενό σας και ταιριάζουν με αυτό που δημοσιεύετε.
  6. Τρέξτε διαγωνισμόυς: μία πολύ καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε έναν διαγωνισμό, ζητώντας από τους χρήστες να σας ακολουθήσουν και να κάνουν like ή σχόλιο στη φωτογραφία σας προκειμένου να λάβουν μέρος.